Wednesday, January 26, 2011

Gaya Retro Pilihanku

Alhamdulilah..akhirnya siap juga header baru untuk blog aku ni. Amacam? ok tak? bagi aku ni pun dah kira ok la..hehehe puji sikit ;p. Walaupun nampak simple, dekat 3 jam juga aku duduk menghadap laptop untuk menyiapkannya. Maklumlah, tak khatam lagi dengan Photoshop ni, tu pasal lambat, huhu.

Untuk background header pula aku pilih gaya ala-ala retro, sebab aku memang minat dengan corak gaya retro ni, nampak elegent sikit...hehe. Kalau sudi sila komen sikit design header blog aku yang baru ni, nak juga aku dengar pendapat korang. Wassalam.

p/s: Thanks to bro mohamadfaiz kerana berkongsi tutorial buat header blog:)

Klik sini untuk lihat tutorial cara buat header blog.

4 comments:

amry said...

menarik bro banner ko ni....ok la tu buat dari photoshop, aku photoshop ni fail. hehe

Zul said...

@amry

Hehe..aku pun tak pass lgi photoshop ni bro.setakat banner yg simple2 tu boleh la buat:)

faiz said...

Tahniah! Cantik header bro! Thanx juga sebab sudi tengok tutorial tak seberapa tu. Alhamdulillah dapat membantu =)

zul said...

@faiz

salam bro faiz..boleh la..simple2 je.next time nak perbaiki lagi..hehe.thanks share tutorial header tu:)