Friday, February 11, 2011

Cara Pantas Index Blog Di Google


Salam pagi jumaat semua, hari ni aku ada sedikit tips nak dikongsikan bersama korang iaitu bagaimana cara mengindex blog kita di google dengan cara cepat. Jika sebelum ni mungkin kita hanya buat submission blog atau website menggunakan Add URL Google dan sewaktu dengannya, kali ni aku nak tunjukkan bagaimana nak gunakan satu lagi laman web iaitu Feedage.


Langkah 1: Klik pada pautan "Promote Your Content"

Langkah 2: Klik "Create Your Free Account" dan korang perlu mendaftar terlebih dahulu.

Langkah 3: Setelah korang selesai mendaftar, paparan seperti dibawah akan kelihatan. Klik pada pautan "Submit Feed"

Langkah 4: Pilih niche blog korang dan isikan ruangan URL feed seperti dibawah (ikut url blog masing-masing). Seterusnya yang terakhir klik "Submit". Sekarang korang telah berjaya letakkan blog dalam Feedage.


Satu teknik yang sangat mudah kan? hasilnya akan dapat dilihat dalam masa 24 jam atau kurang dari itu. Selamat mencuba:)

Kredit to Aqifazizan.com

3 comments:

Adzriel AB said...

macam promote blog ke?

zul said...

@Adzriel AB

Salam Adzriel..lebih kurang macam tu la..sama macam kita guna website submission yang lain seperti google,yahoo dan sbginya..cuba la:)

wrizuan.net said...

kena sll feed atau sekali ajer..